Milieuthermometer zorgsector - brons

Op woensdag 8 december jl. heeft locatie Oranjestein van het Milieu Platform Zorgsector (MPZ) het Certificaat niveau brons ontvangen! De betrokken medewerkers van deze locatie hebben hierin heel veel energie gestoken. We zijn dan ook enorm trots dat we dit certificaat hebben gekregen.

Met de Milieuthermometer Zorg maakt een zorginstelling haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema “Planet” van het People-Planet-Profit gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Leidinggevenden die met de Milieuthermometer Zorg werken, geven aan dat het instrument focus geeft voor het aanpakken van nuttige milieumaatregelen. Het zet de neuzen van de medewerkers dezelfde kant op. De meeste maatregelen kunnen opgepakt worden binnen de bestaande taken. Door op het juiste moment rekening te houden met duurzaamheid gaat het in één keer goed en bespaart onze organisatie tijd en kosten.

logo milieukeurMet de Milieuthermometer krijgt onze organisatie de beschikking over een handzaam instrument om de milieuprestatie en milieuzorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken voor medewerkers, bewoners, bezoekers en belanghebbenden zoals de zorgverzekeraars, gemeenten en bevoegd gezag.

De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door MPZ in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur).