20 maart 2020

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel. Dagelijks bekijken we waar nieuwe of aanvullende maatregelen nodig zijn. We doen ons uiterste best het coronavirus buiten de deur van onze locaties te houden om de kans op verspreiding van het virus te voorkomen. We willen onze kwetsbare bewoners en medewerkers zo goed mogelijk beschermen. We zullen toegewijd de zorg en ondersteuning blijven bieden die nodig is voor onze bewoners. Hiervoor volgen we nauwgezet de landelijke adviezen van de overheid, het RIVM en Actiz (de branchevereniging voor de VVT-sector).

Maatregelen vanuit het kabinet – donderdagavond 19 maart 2020

Donderdagavond 19 maart heeft het kabinet besloten dat bewoners van verpleeghuizen geen bezoek meer mogen ontvangen tot minstens 6 april. Dat betekent dat we naast onze eigen medewerkers, geen mensen ‘van buiten’ binnen onze locaties toelaten. Tevens betekent dit dat we de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers helaas moeten missen de komende tijd.
Het kabinet heeft deze maatregelen genomen om de bewoners en het verplegend personeel beter te beschermen tegen het coronavirus. Voor bewoners in de terminale fase wordt een uitzondering gemaakt. Dit om familie de gelegenheid te geven om op een goede manier afscheid
te kunnen nemen van hun dierbare.

We begrijpen dat deze maatregelen erg ingrijpend zijn voor onze bewoners en hun familieleden. Daarom proberen onze medewerkers - waar mogelijk – bewoners de komende periode extra aandacht te geven. En we stellen binnenkort per afdeling een tablet beschikbaar, zodat beeldbellen (via WhatsApp) mogelijk is tussen bewoners en hun naasten.
Mocht u over bovenstaande vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de betreffende locatiemanager.

Maatregelen voor leveranciers

Graag vragen we leveranciers zich te melden via de intercom bij de voordeur van de locatie. En vervolgens de pakketten bij de voordeur af te leveren.

 

 

Bij vragen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Vanuit ons huis in Bosch en Duin zochten we naar een volgende stap. Via de bridgeclub had mijn echtgenote contact met een bewoonster van Oranjepark. De stap was snel gemaakt. Het is een heerlijk appartement aan de achterzijde met uitzicht op bomen en een vijver.

De heer Steijn
Bewoner Oranjepark, Soest