Woonlocatie Zuidkwartier ligt in het Olympisch Kwartier in Amsterdam-Zuid, tussen het Vondelpark en de Zuidas en dichtbij het centrum en uitvalswegen. Met het openbaar vervoer vlakbij zijn het Concertgebouw, het museumkwartier, theaters en winkels goed bereikbaar.

Voor wie?

In Zuidkwartier woont u zelfstandig. U komt voor een woning in aanmerking als u geen of een lichte zorgvraag heeft.

De bewoners van Zuidkwartier staan midden in het leven en zijn actief op divers gebied. Zo ontmoeten zij elkaar in de gemeenschappelijke ruimte voor lezingen, lunches, borrels of kleine klassieke concerten.

De appartementen

In het 82 appartementen tellende complex in Amsterdamse Schoolstijl verhuurt Pro Senectute 31 appartementen. De appartementen variëren in grootte en indeling van circa 90 m2 tot 130 m2 met maximaal twee slaapkamers. Alle appartementen hebben een ruime badkamer met een aparte douche en/of bad en een open keuken met moderne apparatuur. De appartementen hebben rookmelders, een videoscherm met intercom en 24-uurszorgalarmering is mogelijk. De appartementen hebben een loggia (inpandig balkon) of een balkon of terras (begane grond). In de parkeergarage is voor elk appartement een berging en u kunt een parkeerplaats huren.

Dienstverlening en faciliteiten

In Zuidkwartier kunt u gebruikmaken van de volgende diensten en faciliteiten:

  • De locatiecoördinator adviseert en bemiddelt rondom zorgvragen, hulpmiddelen of Wmo-gerelateerde zaken en bij gebreken in het appartement of de algemene ruimtes.
  • Gemeenschappelijke ruimte met een terras in de binnentuin voor koffieochtenden en andere activiteiten.
  • Huisvuilophaaldienst.
  • Logeerkamer voor familie of vrienden (tegen vergoeding).

Zorg

In Zuidkwartier woont u zelfstandig. Dit betekent dat als u zorg nodig heeft, u dit zelf regelt. Natuurlijk kunnen wij u adviseren, bijvoorbeeld als u thuiszorg of een fysiotherapeut nodig heeft.

Kosten

  • Kale huurprijzen variëren vanaf € 1.850,- per maand voor een appartement van circa 93 m2 en vanaf € 2.300,- per maand voor een appartement van circa 125 m2.
  • Servicekosten zijn circa € 200,- per maand, afhankelijk van de grootte van het appartement.
  • Huur parkeerplaats (optioneel): € 195,- per maand.
  • Kosten voor water en elektra volgens eigen gebruik.

Bewonersoverleg

De bewoners van Zuidkwartier komen drie keer per jaar bijeen in een bewonersoverleg. Bij dit overleg zijn de locatiemanager en de locatiecoördinator van Pro Senectute aanwezig.

Beschikbaarheid

Er zijn op dit moment enkele woningen vrij.