Tusselerstaete ligt in een groene omgeving op anderhalve kilometer van het oude centrum van Lochem. Lochem heeft als kleine stad in de Achterhoek een regionale functie en heeft onder meer een eigen schouwburg en openluchttheater.

Tusselerstaete heeft 31 Staete-woningen van verschillende grootte en indeling. Aangrenzend is Tusselerhof gevestigd, een zorglocatie voor mensen die intensievere zorg nodig hebben.

Voor wie?

U woont zelfstandig in de Staete-woning. U komt voor een woning in aanmerking als u of uw partner een indicatie heeft voor zorg op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Zorgverzekeringswet (Zvw) of Wet langdurige zorg (Wlz).

De woningen

De woningen liggen op de begane grond en op de eerste verdieping. De woningen zijn ruim 80 m2. Een paar woningen zijn groter. Elke woning beschikt over een ruime woonkamer, een slaapkamer met aangrenzende badkamer, een hobbyruimte of logeerkamer, een apart toilet en een opslagruimte met plek voor de wasmachine.

Faciliteiten

In het sfeervolle grand café van Tusselerstaete kunnen bewoners elkaar ontmoeten, samen koffie drinken en van maaltijden genieten. Ook zijn er regelmatig culturele of recreatieve activiteiten. Aan weerszijden van het grand café zijn grote terrassen met daaromheen een prachtige tuin. In de tuin is een jeu-de-boulesbaan en er zijn diverse kleine sfeervolle zithoekjes en een ‘appellaantje’ met volgroeide appelbomen.

Zorg

De zorgovereenkomst wordt opgesteld op basis van een individuele indicatie. Naast het zorgarrangement kunt u aanvullende zorg en begeleiding afnemen. De woningen zijn voorzien van een zorgalarmeringssysteem, zodat de zorg nooit ver weg is. Als het nodig is kunt u dag en nacht hulp inroepen.

Indicatie van de kosten

De huurprijs ligt tussen de € 1.147 en € 1.605 per maand en de gemiddelde servicekosten zijn rond de € 260 per maand. Daarnaast nemen alle bewoners het vaste woon- en welzijnspakket af met daarin onder meer vier warme maaltijden per week en diverse culturele en recreatieve activiteiten. Voor één persoon liggen de kosten van dit pakket rond de € 600 en voor twee personen rond de € 950 per maand. U kunt dit pakket tegen betaling aanvullen met verschillende services en diensten.

Beschikbaarheid

Er zijn op dit moment enkele woningen vrij.

Interesse?

Heeft u een vraag over wonen in Tusselerstaete of wilt u een kijkje komen nemen in een van de woningen? U bent van harte welkom.

 

Tusselerhof en Tusselerstaete feestelijk geopend

Vandaag zijn in Lochem zorglocatie Tusselerhof en woonlocatie Tusselerstaete feestelijk geopend. In verband met corona vond de opening geheel virtueel plaats. Via een live verbinding konden bewoners, mantelzorgers, buren, vrijwilligers...

Lees meer

Oplevering nieuwbouw Tusselerhof en Tusselerstaete

Op woensdag 22 juli zijn de nieuwbouwlocaties Tusselerhof en Tusselerstaete opgeleverd. Een prachtig resultaat en tevens een feestelijk moment. De nieuwbouwlocaties van Pro Senectute liggen aan de rand van het...

Lees meer