Vandaag bestaat onze woonlocatie Waalsdorp in Den Haag 50 jaar! Wat een fantastisch jubileum. In het kader hiervan zijn er vandaag feestelijke activiteiten voor alle bewoners en medewerkers.

Waalsdorp kent een bijzondere geschiedenis. In mei 1970 bericht de krant het startsein voor het bouwen van Waalsdorp:
Een luxueuze verzorgingsflat in Den Haag. De bouw en de exploitatie waren onder het beheer van de Stichting Katholieke Verzorgingsflat Waalsdorp. Het was een verzorgingsflat voorzien van alle gemakken voor de bewoners waaronder verzorging, receptie, een eigen keuken, een huishoudelijke en een klussendienst.
Op 30 mei 1973 trekt de eerste bewoner in Waalsdorp, mevrouw van Gein op de leeftijd van 56 jaar.

Van oudsher kent Waalsdorp een ruim activiteitenprogramma. Modeshows, borrels, culturele avonden en muziek.

In de loop der jaren zijn er de nodige wijzigingen geweest. In april 2010 werd Waalsdorp overgenomen door Pro Senectute, waardoor de woningen van koop naar huur veranderden. Een grootschalige renovatie waar bewoners intern moesten verhuizen van de een naar de andere toren.

Waar Waalsdorp voor de overname en renovatie nog een leegstand van 40 % kende, zat na de renovatie het huis al snel vol.
Nog steeds genieten bewoners van de diverse activiteiten, het sociale aspect binnen Waalsdorp, de gelijkgestemdheid, wat maakt dat bewoners zich hier thuisvoelen.

Zoals een bewoner in 1973 al zei: van huis naar thuis. Zo ervaren bewoners het na 50 jaar nog steeds. En dit allemaal niet zonder de geweldige inzet van de medewerkers van Waalsdorp. Zij worden alom geprezen door de bewoners!

nieuws waalsdorp 600px