Persbericht

Soest, donderdag 17 januari 2019

Vannacht is in woonlocatie Oranjepark van Stichting Pro Senectute aan de Vredehofstraat in Soest brand ontstaan in een appartement op de derde verdieping. Hierbij is helaas de bewoner van het appartement om het leven gekomen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand. Burgemeester Metz van de gemeente Soest was snel ter plekke.

Even voor 6.00 uur heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. Het appartement waar de brand is ontstaan heeft schade opgelopen en enkele omliggende appartementen hebben beperkte rook- en roetschade. De schade wordt zo spoedig mogelijk hersteld.

Wij betreuren het verlies van onze bewoner enorm en getuigen ons medeleven aan de familie, waar we nauw contact mee hebben. Onze waardering gaat uit naar bewoners en medewerkers die heel adequaat hebben gehandeld. Eveneens is door de thuiszorgorganisatie Lyvore en andere samenwerkende diensten zorgvuldig opgetreden.

Al onze bewoners zijn tijdens de brand opgevangen in de lounge en het restaurant van Oranjepark en er is gezorgd voor de nodige voorzieningen om de rust zoveel mogelijk te herstellen.

De meeste bewoners zijn inmiddels teruggekeerd naar hun appartement. Enkele appartementen worden eerst grondig schoongemaakt, waarna de overige bewoners in de loop van de dag ook terug kunnen.

Raad van Bestuur, Stichting Pro Senectute

Nyncke Bouma en Rein Souwerbren

Mijn man werd in 2007 getroffen door een progressieve vorm van Parkinson. Na mijn heupoperatie besloten we naar Oranjestein te verhuizen. Helaas overleed mijn man al snel. Dit lichte hoekappartement heeft een heerlijk terras met uitzicht op de tuin, waarin ik dagelijks drie rondjes loop. Ik doe mee met yoga-les, fiets op de hometrainer en lees iedere dag twee kranten. Genoeg vitaliteit voor lichaam en geest dus.

Mevrouw Beintema
Bewoner Oranjestein, Doorn