Zuidkwartier ligt in het Olympisch kwartier in Amsterdam-Zuid achter het Olympisch stadion. Ideaal gelegen tussen het Vondelpark en de Zuid-as, dichtbij het centrum en de uitvalswegen. Met het openbaar vervoer vlakbij zijn het Concertgebouw, het museumkwartier, theaters en winkels goed bereikbaar. 

Appartementen

In dit complex met 82 huurappartementen, verhuurt Stichting Pro Senectute 32 appartementen aan gelijkgestemde senioren. Het bijzondere daarvan is dat zij harmonieus met elkaar wonen in een nieuwbouwcomplex in Amsterdamse schoolstijl tussen een diversiteit aan mensen en leeftijden. De bewoners van Zuidkwartier staan midden in het leven, zijn zeer ontwikkeld en actief op divers gebied. Zij ontmoeten elkaar voor lezingen, borrels of kleine klassieke concerten in een centraal gelegen ontmoetingsruimte op de begane grond. De 32 appartementen variëren in grootte en indeling van circa 90 m2 tot 130 m2 met maximaal twee slaapkamers. Alle appartementen hebben een ruime badkamer met aparte douche en/of bad en een open keuken met moderne apparatuur. Alle appartementen hebben een 24-uurszorgalarmeringssysteem, rookmelders en een videoscherm met intercom. De appartementen hebben een loggia (inpandig balkon), balkon of terras (begane grond). In de parkeergarage is voor elk appartement een berging en indien gewenst kunt u een parkeerplaats huren.

Plattegronden

Bekijk via de PDF hieronder de plattegronden van de appartementen.

De bewoners van Zuidkwartier hebben in plaats van een bewonersraad voor een bewonersoverleg gekozen. Dit overleg vindt vier maal per jaar plaats met de locatiemanager, de locatiecoördinator en alle bewoners van Zuidkwartier.

Vanuit ons huis in Bosch en Duin zochten we naar een volgende stap. Via de bridgeclub had mijn echtgenote contact met een bewoonster van Oranjepark. De stap was snel gemaakt. Het is een heerlijk appartement aan de achterzijde met uitzicht op bomen en een vijver.

De heer Steijn
Bewoner Oranjepark, Soest