Olympisch stadion

Zuidkwartier is onderdeel van het Olympisch kwartier, direct achter het Olympisch stadion. Het ligt tussen het Vondelpark en de Zuid-as. In de omgeving zijn volop luxe winkelstraten, zoals de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de Cornelis Schuytstraat.

 

Park Schinkeleilanden

Vanuit Zuidkwartier is het makkelijk lopen naar het groene park achter het Olympisch Stadion, ‘Park Schinkeleilanden’. Het bestaat uit vier mooi aangelegde eilanden: een tenniseiland, voetbaleiland, parkeiland en natuureiland. 

 

Ervaar en geniet op het Stadionplein

In 2016 is gestart met de bouw van het nieuwe Stadionplein. Een gebouw met bovenin luxe appartementen en onderin een mix van winkels, horeca- en culturele voorzieningen. Voor bewoners van Zuidkwartier is dit handig voor de dagelijkse boodschappen op loopafstand.

 

Cultuur en vermaak binnen bereik

Zuidkwartier ligt tussen het Vondelpark en de Zuid-as, dichtbij het centrum, het Amsterdamse bos en de uitvalswegen. Met het openbaar vervoer nabij zijn Het Concertgebouw, het museumkwartier, winkels, restaurants en theaters goed bereikbaar. 

 

In deze functie blijft het de grootste uitdaging onze bewoners elke dag weer een mooie dag te bezorgen en daar zal ik me met hart en ziel voor inzetten. We zullen de komende jaren blijven bouwen op wat er in gang is gezet en meer en meer investeren in digitalisering.

Rein Souwerbren
Lid Raad van Bestuur