Olympisch stadion

Zuidkwartier is onderdeel van het Olympisch kwartier, direct achter het Olympisch stadion. Het ligt tussen het Vondelpark en de Zuid-as. In de omgeving zijn volop luxe winkelstraten, zoals de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de Cornelis Schuytstraat.

 

Park Schinkeleilanden

Vanuit Zuidkwartier is het makkelijk lopen naar het groene park achter het Olympisch Stadion, ‘Park Schinkeleilanden’. Het bestaat uit vier mooi aangelegde eilanden: een tenniseiland, voetbaleiland, parkeiland en natuureiland. 

 

Ervaar en geniet op het Stadionplein

In 2016 is gestart met de bouw van het nieuwe Stadionplein. Een gebouw met bovenin luxe appartementen en onderin een mix van winkels, horeca- en culturele voorzieningen. Voor bewoners van Zuidkwartier is dit handig voor de dagelijkse boodschappen op loopafstand.

 

Cultuur en vermaak binnen bereik

Zuidkwartier ligt tussen het Vondelpark en de Zuid-as, dichtbij het centrum, het Amsterdamse bos en de uitvalswegen. Met het openbaar vervoer nabij zijn Het Concertgebouw, het museumkwartier, winkels, restaurants en theaters goed bereikbaar. 

 

Als het onze tijd is om ons huis in het groen te verlaten, is het fijn te weten dat Pro Senectute een plek heeft waar we met gelijkgestemden kunnen wonen. Een plek waar we ons thuis kunnen voelen en waar waarden zoals saamhorigheid, contact en steun de basis vormen voor het ontmoeten en samen leven. Wij zullen ons als Vriend van Pro Senectute daarvoor inzetten.

De heer en mevr. Dudok van Heel-De Goede
Vrienden Vereniging Pro Senectute