Wildhoef ligt op een prachtig landgoed in het bos- en duingebied van Bloemendaal. Vanaf Wildhoef is de oude dorpskern van Bloemendaal op loopafstand bereikbaar. Het huidige traditionele verzorgingshuis heeft plaats voor 78 bewoners. Inmiddels is de locatie verouderd en toe aan vervanging. Om te voldoen aan de zwaardere zorgvragen van bewoners en de eisen van deze tijd,  is een nieuwbouwplan ontwikkeld. Dit plan is gebaseerd op de realisatie van een woon-zorgcontinuüm, van zelfstandig wonen met lichte zorg tot volledig verzorgd en verpleegd wonen. Voor alle huidige bewoners van Wildhoef is plek in de nieuwbouw. Op de locatie is 24-uur per dag zorg aanwezig. Zie beeld nieuwbouwimpressie Wildhoef. De planning is afhankelijk van het vergunning traject dat doorlopen moet worden.

Wonen

Het noordelijk deel heeft 58 kleine appartementen voor bewoners met verpleegzorg en bestaat uit drie bouwlagen. In het zuidelijke deel komen 52 grote huurappartementen van ongeveer 74m2 tot 110m2 voor mensen met een lichte zorgbehoefte. Dit gedeelte bestaat uit vier bouwlagen met een kleinere terugspringende 4e bouwlaag bovenop waardoor er ruimte ontstaat voor een daktuin. De grote dakterrassen zijn geïnspireerd op het sanatorium Zonnestraal in Hilversum, van architect Duiker. Er is veel aandacht voor lichtinval, uitzicht en buitenruimte. Het parkeren is dichtbij mogelijk en ligt iets verdiept waardoor de appartementen op de begane grond er overheen kijken. De verwachting is dat de bouw in 2019/2020 gereed is. Tussen de twee vleugels bevindt zich de transparante ontmoetingsruimte met mooi uitzicht op de groene omgeving. Hier bevindt zich de entree, receptie en het restaurant met veranda en terras aan voor- en achterzijde.

 Cliëntenraad Wildhoef

 De heer E.W. van Hasselt, voorzitter

 Mevrouw C. van Meer-Waller (verzorgingshuis)

 De heer F. van Lamsweerde (verpleegunit) 

 Mevrouw J.E. Schouw-Horn (verzorgingshuis)

Vitaliteit zit niet alleen in technische innovaties. Voor bewoners is er al veel te behalen in het stimuleren van de eigen regie en zelfredzaamheid. Dat kunnen kleine dingen zijn, die heel belangrijk zijn in hun beleving en welbevinden. Denk aan het stimuleren van bijvoorbeeld een bewoner die graag zelf de kopjes op tafel wil zetten.

Monique Polman
Locatiemanager Oranjestein, Doorn