Wildhoef ligt op een prachtig landgoed in het bos- en duingebied van Bloemendaal. Vanaf Wildhoef is de oude dorpskern van Bloemendaal op loopafstand bereikbaar. Het huidige traditionele verzorgingshuis heeft plaats voor 78 bewoners. Inmiddels is de locatie verouderd en toe aan vervanging. Om te voldoen aan de zwaardere zorgvragen van bewoners en de eisen van deze tijd,  is een nieuwbouwplan ontwikkeld. Dit plan is gebaseerd op de realisatie van een woon-zorgcontinuüm, van zelfstandig wonen met lichte zorg tot volledig verzorgd en verpleegd wonen. Voor alle huidige bewoners van Wildhoef is plek in de nieuwbouw. Op de locatie is 24-uur per dag zorg aanwezig. Zie beeld nieuwbouwimpressie Wildhoef. De planning is afhankelijk van het vergunning traject dat doorlopen moet worden.

Wonen

Het noordelijk deel heeft 58 kleine appartementen voor bewoners met verpleegzorg en bestaat uit drie bouwlagen. In het zuidelijke deel komen 52 grote huurappartementen van ongeveer 74m2 tot 110m2 voor mensen met een lichte zorgbehoefte. Dit gedeelte bestaat uit vier bouwlagen met een kleinere terugspringende 4e bouwlaag bovenop waardoor er ruimte ontstaat voor een daktuin. De grote dakterrassen zijn geïnspireerd op het sanatorium Zonnestraal in Hilversum, van architect Duiker. Er is veel aandacht voor lichtinval, uitzicht en buitenruimte. Het parkeren is dichtbij mogelijk en ligt iets verdiept waardoor de appartementen op de begane grond er overheen kijken. De verwachting is dat de bouw in 2019/2020 gereed is. Tussen de twee vleugels bevindt zich de transparante ontmoetingsruimte met mooi uitzicht op de groene omgeving. Hier bevindt zich de entree, receptie en het restaurant met veranda en terras aan voor- en achterzijde.

 Cliëntenraad Wildhoef

 De heer E.W. van Hasselt, voorzitter

 De heer F. van Lamsweerde (verpleegunit) 

 Mevrouw J.E. Schouw-Horn (verzorgingshuis)

 Mevrouw N. Remme

 Mevrouw M. de Natris

 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn man werd in 2007 getroffen door een progressieve vorm van Parkinson. Na mijn heupoperatie besloten we naar Oranjestein te verhuizen. Helaas overleed mijn man al snel. Dit lichte hoekappartement heeft een heerlijk terras met uitzicht op de tuin, waarin ik dagelijks drie rondjes loop. Ik doe mee met yoga-les, fiets op de hometrainer en lees iedere dag twee kranten. Genoeg vitaliteit voor lichaam en geest dus.

Mevrouw Beintema
Bewoner Oranjestein, Doorn