Winkelstraat in de oude dorpskern van Bloemendaal

Vlakbij Wildhoef ligt de oude dorpskern met een gezellige winkelstraat en horecagelegenheden.

 

Kunst en cultuur

De gemeente Bloemendaal is een gemeente vol cultuur. Er staan op diverse plekken in Bloemendaal kunstwerken en er worden regelmatig concerten op verschillende locaties georganiseerd. Het heeft een openluchttheater ‘Caprera’, Stichting Muzenforum voor klassieke kamermuziek en de ruïne van kasteel Brederode. Ook vinden er regelmatig concerten plaats in het mooie dorpskerkje, net buiten het terrein van Wildhoef.

Bloemendaal aan zee

Bloemendaal aan Zee is een populaire badplaats met allure. Er zijn diverse horecagelegenheden en het is omringd door natuurgebied. Bloemendaal aan Zee is goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets en auto.

Openbaar vervoer

Het NS-station bevindt zich op loopafstand van Wildhoef. Haarlem en Amsterdam zijn op deze wijze goed bereikbaar.

Mijn man werd in 2007 getroffen door een progressieve vorm van Parkinson. Na mijn heupoperatie besloten we naar Oranjestein te verhuizen. Helaas overleed mijn man al snel. Dit lichte hoekappartement heeft een heerlijk terras met uitzicht op de tuin, waarin ik dagelijks drie rondjes loop. Ik doe mee met yoga-les, fiets op de hometrainer en lees iedere dag twee kranten. Genoeg vitaliteit voor lichaam en geest dus.

Mevrouw Beintema
Bewoner Oranjestein, Doorn