Waalsdorp ligt in de groene omgeving van het Benoordenhout in Den Haag op loopafstand van winkelcentrum Willem Royaardsplein en park Clingendael. Waalsdorp is in 2013 geheel gerenoveerd en heeft 113 huurappartementen. Het is geschikt voor bewoners die (nog) zelfstandig wonen, maar prettig om te weten dat alle voorzieningen aanwezig zijn, inclusief een restaurant en een 24-uurs zorgteam. Op de begane grond bevindt zich de lounge, receptie, het winkeltje, het restaurant met terras, de fitnessruimte, de kapsalon, de bibliotheek en de bridgeruimte.

Wonen

Waalsdorp heeft vijf woontorens en in totaal 113 huurappartementen. De appartementen zijn verdeeld over zes woonlagen. Er zijn 2- en 3-kamerappartementen variërend van 84 m2 tot 115 m2. Aan de achterzijde bieden de grote ramen een weids uitzicht over landgoed Clingendael. Alle appartementen beschikken over een 24-uurszorgalamering, rookmelder en videoscherm met intercom. De appartementen beschikken over een ruime hal met toilet, één of twee slaapkamers, een ruime badkamer met douche en toilet, een semi-open keuken en een woon-zitkamer.
De 2-kamerappartementen hebben een loggia en de 3-kamerappartementen hebben een groot of klein balkon. Elke bewoner heeft - indien gewenst - een eigen berging in de kelder en een parkeerplaats op het terrein.

 Bewonersraad Waalsdorp

 Heer H.C. Peletier, voorzitter

 Mevrouw R.J.A. Hondius

 Mevrouw M.J.F.L. van de Poel

 De heer J.C. Reinders Folmer

 Mevrouw N. van Vrijberghe de Coningh

Mijn man werd in 2007 getroffen door een progressieve vorm van Parkinson. Na mijn heupoperatie besloten we naar Oranjestein te verhuizen. Helaas overleed mijn man al snel. Dit lichte hoekappartement heeft een heerlijk terras met uitzicht op de tuin, waarin ik dagelijks drie rondjes loop. Ik doe mee met yoga-les, fiets op de hometrainer en lees iedere dag twee kranten. Genoeg vitaliteit voor lichaam en geest dus.

Mevrouw Beintema
Bewoner Oranjestein, Doorn