Bewoners met een zware zorgvraag vanaf indicatie Zorg Zwaarte Pakket (ZZP) 4 voor verzorgd, verpleegd en beschermd wonen, krijgen de kosten voor verblijf, verzorging en verpleging vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg. U dient wel een eigen bijdrage op basis van uw inkomen/vermogen te betalen aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Voor meer informatie kunt u terecht op deze website bij Wonen & Zorg en op de website www.hetcak.nl

We hebben twee typen appartementen: gecombineerde zit-/slaap-appartementen en appartementen met een zitkamer en kleine slaapkamer. Indien meerdere appartementen beschikbaar zijn heeft u hierin altijd een keuze. Op alle etages zijn extra grote douche - en toiletruimtes ingericht voor rolstoelgebruikers.

In Tusselerhof wordt de warme maaltijd voor de lunch elke dag met zorg bereid in onze eigen keuken en in huiselijke sfeer geserveerd in de eetzaal. Bewoners kunnen iedere ochtend en avond in de salon aan de broodmaaltijd deelnemen samen met medebewoners. De koffie en thee worden door onze gastdames verzorgd. Uiteraard is het ook mogelijk dit in het eigen appartement te ontvangen.

Dagelijks kunnen bewoners aan diverse activiteiten deelnemen onder leiding van medewerkers of vrijwilligers. Van bewegingsactiviteiten, creatieve activiteiten tot concerten en lezingen. In het pand is een kapsalon aanwezig. De schoonheidsspecialist en pedicure komen aan huis. Ook de fysiotherapeut, logopedist, diëtist of anderen komen met regelmaat in Tusselerhof.

Kleinschalig en beschermd wonen

Voor bewoners die door het proces van dementie steeds minder in staat zijn invulling te geven aan hun dag, bieden wij op diverse plekken kleinschalig wonen aan. Bewoners wonen in de nabijheid van een huiskamer en worden intensief begeleid gedurende de dag. Belangrijk doel is deze bewoners het gevoel van veiligheid, vrijheid en vertrouwdheid te geven. We brengen structuur en ritme aan en geven vaste begeleiding in een vertrouwde omgeving.

Bewoners wonen ook hier in een zit-/slaap-appartement met douche. Het kan noodzakelijk zijn om intern te verhuizen als de persoonlijke situatie daarom vraagt. Uiteraard gaat dit altijd in zorgvuldig overleg met de familie.

Download this file (Schema externe overheidsbesluiten.pdf) 
Download

Vanuit ons huis in Bosch en Duin zochten we naar een volgende stap. Via de bridgeclub had mijn echtgenote contact met een bewoonster van Oranjepark. De stap was snel gemaakt. Het is een heerlijk appartement aan de achterzijde met uitzicht op bomen en een vijver.

De heer Steijn
Bewoner Oranjepark, Soest