Op donderdag 5 september ontving Linda Gols (locatiemanager) in zorglocatie Spaar en Hout, het bronzen certificaat uit handen van Adriaan van Engelen, directeur Milieu Platform Zorgsector. Dit gebeurde in aanwezigheid van Katja Adrichem, beleids-/account-medewerker duurzaamheid, afd. Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen van de gemeente Haarlem. Hiermee is Spaar en Hout koploper op het gebied van duurzaam ondernemen in de intramurale zorg.

certificaat MPZ 2019

In 2017 ondertekende de bestuurder van Pro Senectute, Rein Souwerbren, de overeenkomst met Green Deal Zorg. Hiermee zette Pro Senectute de eerst stap naar een duurzame organisatie. “We zijn trots op het behaalde certificaat voor Spaar en Hout. Pro Senectute is druk bezig duurzamer te ondernemen om milieuwinst te behalen en kosten te besparen. Het streven daarvoor is 20% energiebesparing in 2-3 jaar. We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de gehele organisatie.”, aldus Souwerbren.

“Spaar en Hout is een van de koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen in de intramurale zorg. Komend jaar moeten alle zorginstellingen in Nederland vanuit de afspraken van het Klimaatakkoord aan de slag voor een eerste concept CO2 reductieplan richting 50% CO2 reductie in 2030 op weg naar klimaatneutraal.” licht Van Engelen toe.

Gols: “Naast onze zorglocatie Oranjestein in certificaat MPZ2 2019Doorn, dient nu ook Spaar en Hout als voorbeeld voor de andere locaties van Pro Senectute. Nu de kennis en kunde voldoende is gebleken, kunnen we dit snel verder brengen in de gehele organisatie.”

Geert-Jan Kok (teamleider dienstverlening): “Soms zijn het kleine aanpassingen, die op termijn veel winst opleveren. Denk aan het vervangen van TL-verlichting door led-verlichting. Deze zijn wel tweemaal zo duur, maar gaan meer dan dubbel zo lang mee. Waardoor de investering zichzelf weer terugverdient. Zo kunnen we een aantal zaken milieubewuster organiseren. Met behulp van logboeken over gas-, water- en elektriciteitsstanden, zijn de CV-ketels energiezuinig ingesteld. Het Milieu Platform Zorgsector heeft hier een handige Milieuthermometer voor uitgegeven. Verder letten we op duurzaamheid bij inkoop zoals energiezuinige apparaten, vervoer, voeding en doen we aan afvalscheiding.”


Gezien en gehoord worden

Op onze woon- en zorglocaties bieden we naast een prettige woonomgeving, zorg op maat en persoonlijke aandacht. Van zelfstandig wonen met (of zonder) zorg op afstand tot 24 uur per dag intensieve zorg en begeleiding. We kijken goed naar wat iemand nodig heeft. Zodat iedereen zoveel mogelijk regie kan voeren over zijn of haar eigen leven.

Zorglocaties

Onze zorglocaties zijn kleinschalig, huiselijk en liggen vaak in een groene, rustige omgeving. In onze zorglocaties bieden we zorg en persoonlijke aandacht aan senioren die (intensieve) zorg en begeleiding nodig hebben. Elke locatie heeft een vast team, dat de bewoners door en door kent.

Woonlocaties

Al onze woonlocaties liggen stuk voor stuk op prachtige plekken. Soms in het groen, soms in de stad. Bewoners wonen zelfstandig en ontvangen dienstverlening van Pro Senectute. Op een aantal locaties is aanvullende zorg mogelijk.

 

Werken bij ..

We hebben regelmatig vacatures voor nieuwe medewerkers, vrijwilligers en/of stagiaires. Gezien en gehoord worden: daar staat Pro Senectute voor. Dit geldt voor onze bewoners én voor onze medewerkers. Naast een leuke baan bieden we volop scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden.


Overzicht van onze locaties

Op deze kaart ziet u onze woon- en zorglocaties. Klik op een locatie voor meer informatie.

Oranjepark

Oranjepark ligt in een prachtig groene omgeving tussen Soest en Baarn, schuin tegenover Paleis Soestdijk.

In Oranjepark woont u zelfstandig, maar het is prettig om te weten dat u gebruik kunt maken van zorg- en dienstverlening. Als u geen of een lichte zorgvraag heeft, tot indicatie zorgzwaartepakket (zzp) 3, kunt u in Oranjepark een appartement huren.

Oranjepark
Vredehofstraat 30
3761 HC Soest

Meer informatie

Oranjestein

Oranjestein ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van Doorn. In de grote parktuin is het alle seizoenen goed toeven. Het centrum van Doorn met het gezellige winkelhart is vanaf Oranjestein goed bereikbaar. Oranjestein heeft 61 appartementen van ongeveer 43m2. Daarnaast zijn er voor echtparen een aantal appartementen met een oppervlakte van 65 m².

In Oranjestein bieden we zorg en begeleiding aan mensen met zorgzwaartepakket (zzp) 5 of 7.

Oranjestein
Oranjelaan 7
3941 DR Doorn

Meer informatie

Spaar en Hout

Spaar en Hout in Haarlem is prachtig gelegen aan het Spaarne in een groot historisch park. Het monumentale pand dateert uit 1930 en heeft de status van Rijksmonument. Op de begane grond is een lounge met uitzicht op het water en een receptie, restaurant, koffiekamer en bibliotheek. Ook in het park is het goed toeven voor bewoners.

Spaar en Hout is een verpleeghuis voor bewoners met zorgindicatie 4 of 6, zonder dementie.

Spaar en Hout
Kleine Houtweg 139
2012 CG Haarlem

Meer informatie

Tussenhout

Tussenhout in Haarlem is prachtig gelegen in de buurt van het Spaarne in een groot historisch park. Tussenhout is een gesloten, kleinschalige woonsetting voor mensen met dementie. Verdeeld over 3 etages heeft Tussenhout drie woonkamers en 26 slaapkamers. Elke bewoner heeft een eigen kamer. Op elke etage leven de bewoners samen in een grote gemeenschappelijke ruimte en woonkamer.

In Tussenhout bieden we zorg en begeleiding voor mensen met zorgindicatie 5 en 7.

Tussenhout
Kleine Houtweg 139
2012 CG Haarlem

Meer informatie

Tusselerhof

Tusselerhof is gesitueerd in een prachtig nieuw pand vlakbij de Paasberg te Lochem en ligt in een groene omgeving op anderhalve kilometer afstand van het oude centrum van Lochem.

In Tusselerhof bieden we zorg aan mensen met zorgzwaartepakket (zzp) 5 of 7.

Tusselerhof
Tusseler 115
7241 KD Lochem

Meer informatie

Tusselerstaete

Tusselerstaete ligt in een groene omgeving op anderhalve kilometer van het oude centrum van Lochem. De locatie heeft 31 Staete-woningen van verschillende grootte en indeling.

U woont zelfstandig in een Staete-woning. U komt voor een woning in aanmerking als u of uw partner een indicatie heeft voor zorg op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Zorgverzekeringswet (Zvw) of Wet langdurige zorg (Wlz).

Tusselerstaete
Tusseler 115
7241 KD Lochem

Meer informatie

Waalsdorp

Woonlocatie Waalsdorp ligt in de groene omgeving van Benoordenhout in Den Haag op loopafstand van winkelcentrum Willem Royaardsplein en landgoed Clingendael. Waalsdorp bestaat uit een aantal woontorens met in totaal 113 huurappartementen. In Waalsdorp is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig voor thuiszorg.

U woont in Waalsdorp zelfstandig. U kunt een appartement huren als u geen of een lichte zorgvraag heeft, tot indicatie zorgzwaartepakket (zzp) 4.

Waalsdorp
Jan Muschlaan 157
2597 TS Den Haag

Meer informatie

Wildhoef

In onze zorglocatie Wildhoef kunnen 66 mensen wonen. In het gebouw is zoveel mogelijk interactie gecreëerd met de prachtige, parkachtige tuin rondom. De zee is dichtbij, evenals het centrum van Bloemendaal met winkels, restaurants en sfeervolle terrasjes.

In Wildhoef bieden we zorg en begeleiding aan mensen met zorgzwaartepakket (zzp) 5 of hoger.

Wildhoef
Donkerelaan 285
2061 JZ Bloemendaal

Meer informatie

Wildstaete

Wildstaete bestaat uit 49 service-appartementen waar senioren zelfstandig wonen. Deze appartementen zijn gevestigd in een gebouw met een bijzondere architectuur waarin zoveel mogelijk interactie is gecreëerd met de natuur rondom. De zee is dichtbij, evenals het centrum van Bloemendaal met winkels, restaurants en sfeervolle terrasjes.

Voor Wildstaete hoeft u geen zorgindicatie te hebben; hier staat wonen centraal.

Wildstaete
Donkerelaan 285A
2061 JZ Bloemendaal

Meer informatie

Zuidkwartier

Woonlocatie Zuidkwartier ligt in het Olympisch Kwartier in Amsterdam-Zuid, tussen het Vondelpark en de Zuidas en dichtbij het centrum en uitvalswegen. Met het openbaar vervoer vlakbij zijn het Concertgebouw, het museumkwartier, theaters en winkels goed bereikbaar.

In Zuidkwartier woont u zelfstandig. U komt voor een woning in aanmerking als u geen of een lichte zorgvraag heeft.

Zuidkwartier
Eosstraat 460
1076 DT Amsterdam

Meer informatie

Het laatste nieuws

Nieuw bestuur

Per dinsdag 16 januari 2024 is er een nieuw bestuur voor Stichting Pro Senectute. De raad van bestuu...

Lees meer

Kerstmarkt Waalsdorp 25 november

Kerstmarkt Waalsdorp 25-11-2023

Op zaterdag 25 november a.s. van 10.00 tot 16.00 uur wordt op locatie Waalsdorp in Den Haag een hele...

Lees meer

nieuwe leeromgeving REIN

Leeromgeving RAIN is live - mensen die toosten

Dinsdag 12 september jl. was het groot feest op alle locaties van onze organisatie: de nieuwe leerom...

Lees meer

Waalsdorp viert 50-jarig jubileum

Vandaag bestaat onze woonlocatie Waalsdorp in Den Haag 50 jaar! Wat een fantastisch jubileum. In het...

Lees meer